一係就九日冇馬跑,唔係就四日內跑三次,雖然星期日是越洋賽事但《癲狗馬經》未有放慢手腳,先有GC環宇脈搏同大家前瞻短途馬錦標,當然講日本馬自然要請師兄出馬,其實主編尤達師兄真係相當辛苦,除了他自己要交稿外,現在還要統籌《癲狗馬經》貼士大比拼,本身工作量繁重,另外還要處理我等各欄目的稿件,呢次地獄賽程真係睇到尤達師兄的功力,我哋唯有緊守崗位,做足尤達師兄要求,令《癲狗馬經》廣為人知。

 

馬會賽後評語就[上海大師]上賽表現如下: “自外檔出閘一般,居中間第五位,走外疊。轉直路彎時屬走最外疊賽駒之一。直路初在催策下加速,但末段後勁不繼”。跑成咁都只負[八十八十]兩個多馬位,本身並非潰敗故演出不差,省過一場馬狀態顯著提升,今次排位比上次有利,勇況持續可再進一步,補中在望。

 

騎師王方面今次推介黃俊,出馬六匹不乏爭勝份子,[艦長天下]、[指揮官]及[旺舖大師]屬頭馬希望所在,其餘[葵涌老友]和[電子群英]亦有機會搶分,雖然潘頓大熱但未必如星期一般可連場數糊,所以騎師王有1.9倍已見端倪,至於黃俊由開飛時11倍急跌至8倍,條件相若但更為值搏,呢注冇得慳了。

 

癲狗馬膽          第六場            2上海大師

 

癲狗騎師王              6 黃俊

(資料組   3/10/2018)

全民俾LIKE 人人「些牙」!

.