周三谷草夜戰,戲碼薄弱,令人提不起勁度馬。好幾場都是海軍水兵,五十百步之笑。

第四場 [大運舞台]上場在香港戴圖理阿賴胯下留放出色,與[帝聖寶貝]平分春色瓜分頭馬,今次原庄配搭原庄2檔再來,對手比上次更不堪,連捷呼聲高唱入雲。配腳更是難尋,上次第三的[必定掂]、[雷超]都是難入Q又無分頭之馬,倒不如考慮上次勝出後收埋從化密操的[好準確]及連場所負不遠的[天皇巨星]。

第七場 [精彩輝煌](上圖)上仗一出即勝,沿欄從不可能位置殺上赢馬,雖曰直路末段幾匹馬打晒困籠,此駒得漁人之利爆出十八倍冷門,此匹Snitzel[犀利時]子嗣連同澳洲四出四捷,表現咁準繩嘅馬長跟又何妨? 尤其上次搭到順風車更無追寶尾顧慮! 馬匹晨課工序比前更進一步,廣東話話頭寧買當頭起,做膽拖在從化密操嘅[奇妙日],跑了一場即勝便運港,晨課大閘表現欲蓋彌彰嘅[出奇寶],其餘講求尺寸嘅[幸運興隆]同[友情人]只三三四四之選!!

老兵Bingo 六環彩提供

第三場

1舉世無雙

5君子承諾

第四場

3大運舞台

5天皇巨星

第五場

1魅力星星

4正陽清風

第六場

6好得威

8智力寳

第七場

1精彩輝煌

6出奇寳

第八場

2同進

3精算八方

(老兵 Bingo   23/10/2018)