今屆國際賽完滿結束,主隊馬破天荒贏晒四場重頭戲,強陣來襲的東洋大軍結果只得三個亞軍,表現令日本支持者失望,尤其是我們主編尤達師兄,他所屬的GI賽馬團體兩匹代表馬[波斯劍客]及[白日彗星]功敗垂成,特別[白日彗星]受制賽事步速,就這樣令本身末段衝落不多下落敗,未能再拉頭馬實在可惜,另外第二季從練的羅富全首次派馬跑國際賽便取得兩捷,實在是華人之光,值得向全哥再次祝賀。

[正陽清風](上圖)上仗在何澤堯胯下贏得漂亮,相隔四星期見馬兒仍不斷打磨,馬身比前收得更靚更結實,埋門幾課快試末段加速力強步頭有力,論馬有明顯進步,從牠近兩仗表現似乎谷草一千乃最佳出路,今次雖初上三班但只負111磅,用上火車潘發揮不比何澤堯差,又有黃金一檔集有利條件於一身, 居此班應冇阻力可再下一城,連捷望濃。

今次雷神雖只六匹座騎,除波士提供四匹外,另賀賢沈集成各有一匹,全部各具爭勝條件,實力不比熱門潘頓為差,現時騎師王賠率有6 倍相當值搏,可以投下一注。

癲狗馬膽          第七場          11正陽清風

 

癲狗騎師王          3莫雷拉

(資料組     12/12/2018)

 

全民俾LIKE 人人「些牙」!

.