問題馬「天祿」(上圖)終在上星期六重回馬場,馬兒在從化肯定悶悶不樂,能夠復出對「天祿」來說肯定是一件好事。相信「天祿」可以重回馬場的原因,是因為何「匪」君堯呢個仆街退股,退出馬主行列,所以「天祿」才會重見天日。 這個仆街都算好事多為,竟然要搞到馬會取消賽事,佢一入馬場就會吸引大量有良知的人仕來聲討仆街,可以咁講,佢除了搞亂香港外,馬會百年基業都因為呢條友受了好大的影響。

自古以來馬會有一份名單,這些會員雖然可以用到馬會設施,但呢類人就唔知點解,次次抽馬都唔會抽得中,不能成為馬主,原因相信大部份行家都會明白點解呢類人會抽唔中馬。經過今次事件,我可以估計呢個仆街以後都唔會有「運氣」抽到馬,如果俾佢再次養馬,又吸引大量義士入場聲討呢個仆街,正所謂「阻人發達死咗都會俾人燒春袋」,佢再入馬場肯搞到馬迷賭唔到馬,更甚會令馬會唔見十幾億的投注額,呢份馬會的名單,我相信都會為呢個仆街供了牌位。

(鹵味男  15/2/2020)

.

全民俾LIKE 人人「些牙」!

.