星期一馬會公佈見習騎師陳嘉熙將改投方嘉柏門下,正式離開羅富全,消息一出不少網上討論平台社交網絡洗版不絕,非常搞笑的一個版本謂羅富全為爭冠軍將徒弟送予領先練馬師榜的方嘉柏,其實陳嘉熙初期出道外間已不太睇好,上季千辛萬苦才升格為七磅仔,雖然間中亦有佳作但在港多季都是彈多過讚,現時連畢業要求的70場頭馬都未到一半,如果用學校嗰套講法即係留級再留級,已到出校邊緣,當騎師跌落這惡性循環前途當然堪虞,陳嘉熙現時已廿七歲,實在難以想像三十歲前可以贏夠70場畢業,作為見習騎師學校校長的陳念慈女士,如妳真係為學生設想,是否應該切實咁去研究陳嘉熙的出路,而非將他當人球般拋來拋去?不是每個見習生有火車潘、何澤堯和梁家俊的能力呀校長!

[動力飛鷹](上圖)上賽一放到底取得季內首W,巴度留放功不可沒,賽後工夫未有放緩,復課馬身仍靚毛色油潤,巴度埋門快試步幅開揚力貫四肢,七歲老馬已無保留用得盡用,巴度近期手風大順,現時已成為騎師榜三哥氣勢如虹,今次人馬再戰勝途有力再下一城,乘勝追擊連捷在望。

癲狗馬膽          第一場        4動力飛鷹

 

癲狗馬膽1760基金(本金$1760.00)

上次盈虧:-$20.00

今次投注:WP各$10.00

結餘及(自成立回報率%):$1621.50 (-7.87%)

 

(資料組  13/1/2021)

.2

全民俾LIKE 人人「些牙」!

.